KBB Hastalıkları Nelerdir?
Genellikle çocukların maruz kaldığı KBB hastalıkları; bademcik iltihabı, bademcik ve geniz eti büyümesi, faranjikt, sinüzit, nezle, horlama, boğaz reflüsü, kulak iltihapları, kulak çınlaması, burunda tıkanıklık, yutmada güçlük olarak sıralanabilmektedir.
KBB alanında tedavi yöntemleri nelerdir?
KBB hastalıklarının tedavisi; ayrıntılı bir muayene ve tanı süreci sonrasında öncelikle ilaçla tedabi yöntemleridir. İlaçla tedavinin yanında bağışıklık sisteminin güçlü kılınması ve yaşam tarzının alerjen etki oluşturacak maddelerden arındırılması da önemlidir. İlaçla tedavi yöntemlerinin fayda sağlamadığı durumlarda ise cerrahi yöntemlerine başvurulmaktadır.
KBB alanında uygulanan ameliyatların riskleri var mıdır?
KBB alanında uygulana ameliyatların alanında uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Böylece ameliyat öncesi ve ameliyat sonrasında açığa çıkabilecek komplikasyonların önüne geçilebilmektedir.
KBB uzmanına ne zaman başvurulmalıdır?
Kulak burun boğaz hastalıkları uzun süre geçmediği zaman ve ateş yükselmesi durumu gözlendiği zaman mutlaka KBB uzmanına başvurmak gerekmektedir.
KBB uzmanı hangi tahlileri ister?
KBB şikayetleri ile KBB uzmanına başvurulduğu zaman tanı sürecinde doktorunuz sizden birtakım test ve tahililler istemektedir. Bu testeler şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Kan testi
- İdrar testi
- Röntgen
- Ultrason