Burun ameliyatı koku bozukluğu yapar mı?

Burun ameliyatı esnasında burun hava dinamiklerini çok fazla etkileyecek oranda yapılan cerrahi müdahalelerde hastalarda koku alma duyusunda azalma ortaya çıkabilir. Özellikle estetik burun operasyonlarında burun orta bölgesinin aşırı daralması ya da nasal valv adı verilen burun kanatlarının olduğu alanlardaki çökmeler koku alanına ulaşan hava miktarını dolayısıyla da içerisindeki koku moleküllerinin yoğunluğunu azaltacak ve koku almada azalmaya neden olacaktır. Sinüzit nedenli yapılan endoskopik sinus cerrahisi operasyonlarında da fazladan sağlıklı doku çıkarılması ve sinüs mukozasının etkilendiği durumlarda da koku alma bozukluğu oluşabilir. Burun eti küçültme ameliyatları sonrasında kimi durumlarda burun etinde oluşan geniş yanık alanları sonrasında da ölü doku oluşumu ve kabuklanma koku almada azalma ve kötü koku alma şikayetlerine yol açabilmektedir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

EOM beni çocuğumu nasıl etkiler?

EOM'un en sık semptomları: kulakta tıkanıklık, dolgunluk, ve hafif işitme kayıplarıdır. 

Devamını Oku
Koku bozukluğunun tedavisi var mı?

Nedeni tespit edilen pek çok koku bozukluğunun tedavisi vardır. Koku moleküllerinin koku alanına ulaşmasını engeleyen burun içi polipler, alerji, sinüzit gibi durumlarda koku bozukluğu sık rastlanılan bir durumdur.

Devamını Oku
Alerjim var, koku alamıyorum. Neden?

Alerjik Rinit modern yaşamda en sık karşılaştığımız KBB problemlerinden biridir. Alerjik Rinitli hastalarda burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı, hapşırma gibi şikayetlerin yanısıra koku alma bozukluğu da görülür.

Devamını Oku